زغال، محصول جامد، سبک، شکننده، اسفنجی وسیاه رنگی است که حاصل از آذرکافت یا همان پیرولیز زیست توده یا بیوماس است که در دمای بیش از 300 درجه ی سانتیگراد حاصل شده باشد. عناصر تشکیل دهنده ی آن به طور عمده کربن (بیش از 70%)، هیدروژن، اکسیژن و به مقدار کمتری نیتروژن، گوگرد و خاکستر است. آذرکافت یا گرماکافت یا پیرولیز (pyrolysis) فرایندی ترموشیمیایی است که طی آن مواد آلی در اثر گرما و در غیاب اکسیژن و یا عناصر هالوژنی تجزیه شده و به مواد سادهتری تبدیل میشوند. این فرایند مشتمل بر تغییر همزمان ترکیب شیمیایی و فاز فیزیکی بوده و فرایندی برگشت ناپذیر است. حاصل این فرایند در مورد زیست توده، تولید آب، مواد آلی فرار، گازها که شامل دی اکسید کربن، هیدروژن، مونواکسید کربن و متان، اسید استیک، سرکه، تار و در نهایت زغال است که میزان آنها بسته به ماده اولیه و نوع و روند فرایند متفاوت است.
بهترین روش برای تولید زغال کبابی
بهترین روش تولید زغال قلیانی بدون گاز، بو و جرقه
ذغال مچ دستی چیست؟ ذغالهایی که به شکل مچ دست بوده و در تمام کارتن، زیر و رو همه ذغالها به صورت یکنواخت باشند به آن ذغال مچ دستی یا ویژه گویند. 2- ذغال لول دانشجویی چیست؟ ذغالی که به شکل لوله و قطر آن به اندازه ماژیک و کلفت تر از ماژیک و در تمام کارتن زیر و رو یکی باشد به آن ذغال لول دانشجویی گویند که کاربرد آن جهت قلیان بوده و قابلیت برش را نیز دارد. 3- ذغال ته کوره ای چیست ؟ ذغالی که از کنده های چوب که در ته کوره قرار گرفته و بعمل می آید را ذغال ته کوره ای گویند که از لحاظ کیفیت نسبت به مچی و لول بالاتر بوده ولی به دلیل شکل ظاهری متقاضی کمتری دارد. 4- ذغال حبه چیست ؟ ذغالی که از تکه های جدا شده در کوره بدست آمده و مخصوص مصرف قلیان میباشد که از ته کوره ای کوچکتر و از مویزه بزرگتر میباشد را حبه گویند. 5- ذغال مویزه چیست ؟ ذغالی که از داخل کوره جمع شده و نسبت به ذغال حبه کوچکتر بوده و جهت مصارف قلیان و کبابی استفاده میشود را ذغال مویزه گویند. 6- ذغال درهم چیست ؟ از سوزاندن یک نوع ذغال بدون آنکه مچ دستی، لول، ته کوره ای یا .... را جدا نمایند و مخلوط همه اینها از یک نوع چوب را ذغال درهم یا معمولی میگویند. 7- ذغال سکه ای ؟ از برش ذغالها از نوع لول و مچ با دستگاه بدست می آید که به ذغال برش خورده ذغال سکه ای هم می گویند.
افزودنیهایی که ممکن است برای ساخت زغال فشرده به کار رود شامل آهک، گرد زغال، بوره، نیترات سدیم (کاتالیزور)، پارافین و خاک اره است.
نسبت 100 زغال – 5 تا 7 نشاسته و 30 تا 35 آب
نسبت نشاسته به آب کلا 1 به 6 است.
نسبت معمول نشاسته در بریکت به طور کلی 4 تا 8 درصد است.
سوخت هم دما و یکسان با بریکت های زغال فشرده
بریکت زغال خودسوز، نوعی بریکت است که تنها با شعله کبریت مشتعل شده و نیاز به هیچ نوع ماده دیگر نظیر الکل یا پارافین ندارد. در ساخت این نوع بریکت ها می توان از کلرات پتاسیم با درصد و فرمول مشخصی استفاده کرد.
نیترات پتاسیم یا شوره و نیترات سدیم نیز از دیگر مواد رایج در ساخت این نوع بریکت ها می باشند که هر کدام از آنها فرمول ساخت خود را داشته و ویژگی های متفاوتی را ارائه می دهند.
تولید زغال قلیان و کبابی